Uw Therapeut

Mijn naam is Hendrika de Jong ,

Jannie de Jong, de grondlegster van deze therapie, is mijn schoonmoeder. Doordat ik bij haar zag dat de volwassenen en kinderen die ze onder behandeling had zo enorm vooruit gingen werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en ben ik de opleiding tot B.S.M. de Jong therapeut gaan volgen.                         Na afronding van deze studie ben ik in 2005 mijn eigen praktijk gestart in Nieuwe Tonge.

In april 2012 heb ik de opleiding tot Integrated Therapist afgerond.                                                                   Als Integrated Therapist ben ik opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. Ik onderzoek niet alleen de regio waar de klacht optreedt, maar het hele lichaam en ga daar aan het werk waar ik de oorzaak aantref. Ik kraak niet maar maak met zachte handgrepen blokkades in organen, botten en spieren los.

Ik volg continue bij- en nascholingen op post HBO niveau, op het gebied van hersenen en zenuwbanen, anatomie en fysiologie,  embryologie, osteopatische technieken, didactische vaardigheden, voeding etc.

Het is altijd een uitdaging om op basis van wetenschappelijke informatie over het lichaam op zoek te gaan naar lichamelijke oorzaak van de klachten. Het is heel mooi om met deze beide technieken het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren en te begeleidennaar gezondheid, vitaliteit en een goede ontwikkeling.